Lippu salkoon – nyt alkaa kesä ja juhannus

Me suomalaiset olemme uskollisia toinen toisillemme ja vuodenajoille. Meille on tärkeää, että suomalaisen sanaan voi luottaa. Siksi me myös osallistuimme taakse jääneen kevään rajoituksiin yksissä tuumin. Toki muistaen sen, että toiset ovat aina mukana kaikessa yhteisessä ja toiset toimivat, koska se kuuluu asiaan. Tuttua töistäkin, eikö vain? Toisille muutos on mahdollisuus, toisille uhka.

Kalenterivuosi tai tilikausi määrittelee monen elämää ja työtä. Mutta olemme myös uskollisia vuodenajoille; juhannus ja joulu ovat ajallinen ankkurimme vuodenaikoihin. Juhannus on erityisen tärkeä luontosuhteemme ja siten myös onnellisuutemme rakentaja.

Meitä voikin pitää kausityöntekijöinä, koska työtämme rytmittää neljä vuodenaikaa. Tosin kulunut talvi oli eteläisessä Suomessa pikemminkin yhtä harmaata syksyä. Kevään kehitystä seurasimme etätöissä vähäisin kontaktein. Kausityöläisenä kevään rajoitukset tuntuivat monesta onnellisuutta kaventavilta. Kesäkuun alku on taas tuonut katukuvaan kesäpukeutuneet suomalaiset – onnea tuntevat ja etsivät kausityöntekijät, jotka ovat murtautuneet ulos pimeästä luolasta valoon. Haemme toisten ihmisten läheisyyttä – terveys edellä tietenkin.

Mansikat, uudet perunat ja muut kesäiset tuoksut sekä maut ovat parhaita nautittuna suomaisessa suvessa. Saunat lämpeävät ja kokkoja poltetaan keskikesän juhlassa kelin salliessa. Kausityöläiselle tämä on hetki olla ja nauttia elosta parhaimmillaan. Ei miettiä tulevaa tai mennyttä. Nyt on aika olla läheisten kanssa ja juhlistaa luontoa parhaimmillaan. Nostammekin kanssasi maljan suomalaisuudelle ja kesälle! Kippis!